Het concept Tanklokaal

Het concept van het Tanklokaal is de uiteindelijke expressie van de missie van ons bedrijf: Bijdragen aan een gezondere, leukere, eenvoudige, transparante en vooral duurzamere gemeenschap.

Het Tanklokaal is voor iedereen toegankelijk op alle dagen van de week, van s morgens vroeg tot s avonds laat. Onze bakery geeft je de gelegenheid om voedzamer, gezonder, en smaakvoller te eten en drinken. Lekker gezond!. Wij streven ernaar om meer dan 80% van onze producten het predicaat lokaal, eerlijk, vers en gezond te laten zijn. En we leggen de lat iedere dag weer een stukje hoger. We streven 100% na, en die weg die we daarmee afleggen is een uitdagend avontuur. Je kunt bij ons terecht voor driedubbele energie, zowel voor uw auto, voor uw eigen duurzame investering en voor uzelf, de innerlijke mens.

De oorsprong van Tanklokaal

Het Tanklokaal vertelt het verhaal van vroeger, van een maatschappij waar aandacht voor kwaliteit is, waar gastvrijheid door de aderen stroomt, waar aandacht voor het ambachtelijke vakmanschap is, en smaak bepalend is. De oorsprong van het Tanklokaal gaan terug tot 1636, toen Anna Optelochte een herberg uitbaatte, op de plek, waar nu de A2 loopt. Anton Reuzer nam in 1938 de zaak over en bouwde de Lucht uit. In 1977 trad Clemens van Hulten toe tot de Lucht Restaurants en Tankstations. In 2006 nam hij de tankstations over en breidde de activiteiten uit tot tankstation Helvoirt en startte een camping in Frankrijk. In 2008 werd Tanklokaal Helvoirt gekocht, een parel in Het Groene Woud van Brabant. Tanklokaal Helvoirt is de pilot voor het nieuwe concept.

Lokaal

Veel van onze verse producten die je in het Tanklokaal kunt kopen, leggen maximaal 10 kilometer af van producent tot consument. Lokale bakker en slager, groenteboer en bioboer zijn onze eerste toeleveranciers. Maar ook de vergroening van uw brandstoffen vindt lokaal plaats. Met de plaatselijke energiecooperatie subsidieren wij zonnepanelen, zonneboilers, HR-ketels,LED verlichting. En bij voorkeur leveren onze plaatselijke installateurs de producten.

Vanzelfsprekend zijn onze fossiele brandstoffen niet uit de regio beschikbaar, en wij hopen, dat dat ook nooit gebeurt. Bij de overheid heeft het smakeloze idee post gevat om rondom Helvoirt naar schaliegas te gaan boren. Wij zullen alles in het werk stellen om dit niet te laten gebeuren.

Bijna al onze medewerkers komen ook uit de gemeente Haaren. Dan proeft u niet alleen de plaatselijke grondstoffen, maar krijgt u ook een menselijk gezicht achter de “couleur locale”: Brabantse gezelligheid met een dorps karakter.

Gezond

We leggen de lat hoog, ook onze hoge eisen aan onze producten. We letten op zout, vet en suiker. We naar minder zout, minder verzadigd vet en minder suiker in onze eigen producten en in producten die we inkopen. We kopen uitsluitend producten zonder transgene vetten en hanteren we een strikt E- nummerbeleid. We streven naar een 100% kleur- en geur- zoet-stoffenvrij assortiment. Dat kan niet altijd. In die gevallen kiezen we zo maximaal mogelijk producten met een onafhankelijk keurmerk op in ons assortiment, zoals Fairtrade, EKO en Milieukeur.

Duurzaam

Wij zijn ons ten volle bewust dat we fossiele brandstoffen verkopen. En ook de automobilist weet dat, en zou graag anders willen. Wie wil er nu geen duurzame planeet? Ook wij zouden liever in 2050 opereren, wanneer de transitie naar duurzame energie hopelijk een feit is. Dat geef ons vandaag de plicht om die transitie daar waar mogelijk te versnellen. Wij leggen onszelf daarom de plicht op om alle CO2 uitstoot van onze brandstoffen te compenseren.

We verwerken verkopen dierlijke producten, omdat dat lekker is, en omdat wij als mens ook onderdeel uitmaken van de voedselketen. Alle planten en dieren zijn afhankelijk van elkaar. Ze hebben elkaar nodig. De een is het voedsel voor de ander.

Dat betekent niet dat we geen eisen stellen aan het welzijn van dieren, we gebruiken alleen vlees en gevogelte en kaas en eieren van de het keurmerk Duinboeren, Brabants streekproduct. Producten en grondstoffen worden op een verantwoorde, duurzame wijze geproduceerd. Alle producenten van Duinboeren Brabants Streekproduct zijn lid van het overlegplatform Duinboeren. In deze samenwerking worden de producenten gestimuleerd om duurzaam te produceren. In veel opzichten lopen deze producenten van streekproducten voorop in het behoud van een gezond leefmilieu en in de ontwikkeling van een duurzame landbouw.

Vers

Bij het Tanklokaal vind je bijna veel eigen geproduceerde producten. We maken alles zoveel mogelijk zelf. Op ambachtelijke wijze bereid in onze eigen keuken. Ambachtelijk verwijst naar vakmanschap. Onze mensen weten hoe ze hun ambacht vorm moeten geven, ook als het net even anders is. Ze weten dat de chocolaag op een brownie puur en suikerarm moet zijn. Zij weten dat een worstenbroodje met eigeel besmeerd moet worden. Zij weten het verschil tussen de eerste en de tweede crack biuj het branden van koffie. In de rol van consument weten als geen ander wie in de regio de beste producenten zijn. Zij weten dat natuurlijke ingredienten altijd anders zijn, en zetten hun kennis en ervaring in om dat optimaal te bereiden voor hun gasten. En dat verschil proef je.