Het verhaal van Tanklokaal Helvoirt

Een verhaal of een ideaal? Kun je bedrijvigheid combineren met maatschappelijke idealen en menselijke maat ? Kun je brandstoffen verkopen, en toch werken aan een maatschappij die alleen duurzame energie gebruikt? Kun je met samenwerking de lokale economie versterken en de kwaliteit van je producten verbeteren?

Wij geloven dat het nastreven van onze idealen al een goede richting geeft aan het ondernemen om een betere wereld achter te laten. En we geven dat creatieve proces met passie een duidelijke richting. Wij vergroenen ongevraagd al onze brandstoffen. En dat doen we met lokale energieprojecten, dat doen we met groene pluim vouchers voor onze gasten. Eigenlijk zou onze energievoorziening gratis moeten zijn, zoals de zon of zoals internet gratis kennis aan de mensheid biedt. Wij hopen hier een lokale aanzet tot dit initiatief te kunnen geven. De wereld is toch van ons allemaal?

Wij geloven ook in lokaal samenwerken voor groei en ontwikkeling. Bijdragen aan de groei van mensen die elkaar kennen, die in zaken doen naar de menselijke maat zoeken. Een voordeel van elkaar succes gunnen is, dat je elkaar versterkt, maar ook dat je zeker bent van kwaliteit. We werken samen met de cooperatie Duurzaam Energie Haaren, die verantwoordelijk is voor alle vergroeningsprojecten in de gemeente Haaren. Waar we kunnen werken wij met lokale ondernemers. Lekker dichtbij en vertrouwd. Het kan niet verser, het kan niet lekkerder, het kan niet vriendelijker. Asperges van boer Gubbels, vlees van slagerij Timmermans, die zelf haar lokale beestjes slacht, (worsten)brood van bakker Coppens. Verse appelsap uit de boomgaard en boerderijkaas van de Duinboeren. Lekker smullen. Hiermee beperken we ook allerlei toevoegingen om grondstoffen lang houdbaar te laten zijn.

Wij geloven ook in vrijheid. Persoonlijke vrijheid voor onze gasten om te kunnen kiezen, je vrij voelen om te zeggen wat je zeggen wilt, vrij on in het met passie en overgave creeren van nieuwe mogelijkheden in onze onderneming. Wij zijn om die reden vernieuwers en prijswinnaars in onze branche. De ECT Retail Award, Het meest innovatieve tankstation, introductie van nieuwe producten en concepten. Ook nu weer hopen wij met de vernieuwde duurzame insteek een statement in de markt te maken, en de producenten en consumenten te overtuigen dat het anders moet.

Wij geloven ook in de participeren, in gelijkheid, een ideaal voor allemaal. De drie P-’s van People, Planet, Profit moeten even zwaar wegen bij het ondernemen. Wanneer je uitsluitend je aandeelhouders/investeerders bevoordeelt, dan doe je je klanten en je medewerkers en de maatschappij tekort. Daarom hebben wij ook voor een model gekozen waar we ook onze financiele resultaten terugploegen naar alle stakeholders. Onze medewerkers delen in de winst, en de klanten die loyaal zijn aan de vergroening van hun brandstof belonen we met extra korting, en met subsidie op hun duurzame investeringen met onze Gruine Pluim Voucher

Wij geloven in traditionele waarden zoals gastvrijheid en ambachtelijk werken. Wij heten u oprecht welkom, en dragen in het contact met u onze eigen waarden uit. Wij zijn trots op onze kwaliteit, onze zelf geproduceerde sandwiches, ons worstenbroodje, onze zelf gebakken brownie, onze traditioneel gezette koffie.

Kortom als Tanklokaal Helvoirt staan we voor onze normen en waarden die we vanuit ons hart uitdragen, eerlijkheid en openheid, groei en ontwikkeling, vrijheid en gelijkheid en gezondheid. U kunt erop rekenen dat wij deze waarden ten alle tijde respecteren, en op die manier willen bijdragen aan de gemeenschap.