image

De herkomst en onze regio

Onze regio heeft van oudsher een agrarische achtergrond. De gemeente Haaren bestaat uit vier dorpen met elk hun eigen specifieke identiteit en bijzondere karakter. Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt zijn in hun verscheidenheid alle vier echt Brabants te noemen, met die typisch Brabantse uitstraling van warmte en gezelligheid.

Bij een gemeentelijke herindeling in 1996 ontstond de nieuwe gemeente Haaren door samenvoeging van de gemeenten Esch, Haaren en Helvoirt. In 1997 kwam het dorp Biezenmortel daar bij. Tezamen vormen de vier dorpen, op een oppervlakte van ruim 6000 hectare een groene buffer tussen de stedelijke driehoek Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

image

Vers, Gezond en Duurzaam

Het assortiment van Tanklokaal Helvoirt bestaat uit verse, gezonde en duurzame producten. Voor het vlees, brood, zuivel groenten en fruit werken we samen met bijna 5 lokale ondernemers.

Wij geloven in puurheid. Vers, rijk aan vitaminen en mineralen, het minimaliseren van toevoegingen, letten op suikers vetten en kunstmatige kleurstoffen. Transgene vetten worden vermeden. Letten op de gevolgen voor onze wereld. Dat de herkomst van het product bekend is, maar ook de impact op mens, dier en milieu. Het verhaal van het Tanklokaal is open, eerlijk en transparant.In de gemeente bevindt zich een groot aantal bos- en natuurgebieden, zoals een deel van het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, het Helvoirts Broek, het Brokkenbroek en landgoed Nemerlaer. In deze regio zijn de Duinboeren actief, kennen we verschillende ambachtelijke bakkers en slagers. Met trots op de goede samenwerking stellen wij hen graag aan u voor:

image

Brood- en banketbakkerij Coppens

Brood & banketbakkerij Peter & Monique Coppens staat in de Lindelaan te Helvoirt. In 1960 kwamen de eerste broden al op de plank. Na heel wat ambachtelijke jaren van Theo Coppens, namen Peter en Monique in 1990 de bakkerij over.

Elke nacht wordt met veel vakmanschap en toewijding voor het vak op de meest ambachtelijke wijze vers brood en banket gemaakt, en bij ons afgeleverd. De laatste jaren is in het assortiment het aandeel gezond uitgebreid. Broodsoorten waaronder de meergranen, spelt- en de desumsoorten verwerken wij zoveel mogelijk in onze producten. Kenmerkend van dit bedrijf is dat zowaar alles zelf gemaakt wordt. Van grondstof naar taart en van krenten naar krentenbrood. Deze ambachtelijke kwaliteit proef je dan ook duidelijk in de producten terug.

De specialiteiten van de bakkerij zijn onder andere het krentenbrood, het worstenbroodje, krentenbrood, de Helvoirtse Leyer, de chocoladebollen, en het pomphuismixske.image

Slagerij Timmermans

Deze slagerij staat tegenover de St. Nicolaaskerk in Helvoirt, een cultureel erfgoed om trots op te zijn. Zij zijn een ambachtelijke slagerij en staan garant voor eerlijke producten met een scherpe prijs/kwaliteitverhouding. Zij kopen hun vlees in bij boeren uit de regio. Het vlees komt uit eigen slachterij en dat proeft u aan onze producten. De slager snijdt alle vleessoorten vakkundig uit en weten elk deel van het vlees op de juiste wijze te waarderen.

Dit concept, met het complete ambacht van slagerij onder één dak, wordt steeds unieker. In Nederland zijn er slechts 100 slagersbedrijven die op deze manier werken. Het zijn bedrijven met echte vakmensen. Zij helpen ons om precies dat stukje vlees te zoeken dat we nodig hebben, bijvoorbeeld voor het worstenbroodje, voor de vitello tonato, voor de tartaar.

De lekkerste vleeswaren komt uit eigen productie. De gekookte hammen, leverkaas, paté, boterhamworst, teveel om op te noemen. De rauwe vleeswaren maken we volgens traditionele receptuur. Allereerst worden ze gezouten, daarna worden ze gerookt in een originele schouw op 100% beukenhout. Daarmee krijgt bijvoorbeeld onze rauwe ham zijn herkenbare smaak.

image

Cooperatie Duurzaam Energie Haaren

DEH wil inwoners en ondernemers uit de gemeente Haaren mobiliseren om gezamenlijk een coöperatie te vormen van bewuste mensen, die elkaar helpen om goede keuzes te maken t.a.v. duurzame energie. We streven ernaar dat mensen elkaar weten te vinden, dat ze elkaar stimuleren, tips geven en ervaringen delen. Wij willen bewerkstelligen dat mensen er trots op zijn dat ze lid zijn en dat ze anderen motiveren om ook lid te worden.

Het tankstation compenseert de CO2 uitstoot van alle verkochte brandstof op basis van hiervoor geldende internationale normen. Dit levert een geldbedrag op, dat gebruikt wordt om extra korting te geven op aangeschafte zonnepanelen. Je kunt dit een vorm van subsidie of compensatie noemen op de aanschaf. Voor de uitvoering van deze regeling werkt Tankstation Helvoirt samen met DEH. Buurt en business komen zo samen. En juist in deze periode levert dat een mooi resultaat op, omdat er aan de pomp volop wordt gepraat en aandacht wordt gevestigd op verduurzaming en zonne-energie

De bestaande tankpassen zijn omgezet naar Eco Local Fuel passen, die voordeel opleveren voor de automobilist die tankt. Tevens geeft de pas recht op een gratis zonnepaneel voor de koper van een installatie van 14 panelen. Meer precies gezegd: de waarde van één zonnepaneel wordt achteraf door DEH uitgekeerd aan de koper van een zonnepaneleninstallatie. Deze regeling geldt voor de lopende actie Zonnepanelen Stralen 3. Dus: alle mensen die nu nog kopen, maar ook zij die al een opdracht hebben geplaatst bij Direct Solar sinds 1 november 2013 komen voor deze regeling in aanmerking. De details van de regeling zijn hier te vinden.

image

Boerderijwinkel van Rijsewijk

Bij een bezoek aan de gezellige boerderijwinkel sta je versteld staan van het ruime assortiment. Op de boerderij is er van alles te beleven voor jong en oud. In onze winkel verkopen we vooral streekproducten van boeren die hart hebben voor hun omgeving en milieubewust telen. Veel van deze boeren in de omgeving hebben zich verenigd tot de samenwerkingsorganisatie 'De Duinboeren'. Door de korte lijnen bespaar je het milieu en zijn de producten betrouwbaar, vers, niet duur en natuurlijk erg lekker. Huisgemaakt.