wordt weergegeven wordt weergegeven

 

Helvoirt, 8 februari 2016. DEH, de cooperatie die zich inzet voor een groen Haaren ,heeft in samenwerking met Tanklokaal Helvoirt een nieuwe impuls gegeven aan de zonnepanelenactie die zij de afgelopen jaren voerde.

 

Groene brandstoffen

Zij doet dit door een financiele bijdrage te leveren aan investeringen in zonnepanelen. Dit budget is gelijk aan de kosten van de CO2 uitstoot van alle verkochte brandstoffen van Tanklokaal Helvoirt. Zodoende rijden alle klanten klimaatneutraal. De bewust voor duurzaamheid kiezende tankers worden met een extra korting van 6 cent per liter beloond.  

 

De vergroening moet breder worden ingezet

Steeds meer inwoners van de gemeente Haaren beseffen zich dat investeren in energiebesparing en vergroening veel meer rendement geeft dan geld op een spaarrekening aan te houden. DEH zal het budget dat ze in 2016 ontvangen van Tanklokaal Helvoirt aan meer doelen dan alleen zonnepanelen gaan besteden met de nieuwe pluimenaktie

 

Pluimen en euro’s voor duurzaamheid

DEH geeft de deelnemers aan het Ecolocalfuel programma een financiele pluim voor de investeringen die zij in duurzaamheid doen. Het is  een compliment voor het feit dat deze bewoners van de gemeente Haaren bewust kiezen voor vergroening.  DEH geeft verschillende soorten pluimen: Bijvoorbeeld de Planeetpluim van € 230 bij aanschaf van zonnepanelen, een Pientere pluim voor mensen die overschakelen op LED  verlichting,  De Plassenwaterpluim van € 200 bij investeringen in zonneboilers, de Piekenpluim bij vervanging van een oude CV ketel. Hiermee stimuleert zij op meerdere gebieden de vergroening.

 

Makkelijke aanvraagprocedure

DEH heeft er voor gekozen om de aanvraag zo makkelijk mogelijk te maken. De aanvraag gaat met een eenvoudig  aanvraagformulier naar Tanklokaalhelvoirt.nl, een bevestiging van de premiebeschikking en een premieuitbetaling nadat de investering is gedaan.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

DEH werkt graag samen met ondernemingen die de zorg voor milieu en gezondheid hoog in het vaandel hebben. Er wordt gezocht naar verschillende mogelijkheden om de CO2-uitstoot te beperken, lokaal samen te werken. DEH hoopt als initiator van deze voortdurende subsidie dat andere tankstationondernemers of oliemaatschappijen het initiatief gaan volgen.

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met

Cooperatie Duurzaam Energie Haaren: Marcel Kloprogge, bestuurder,

T 06-52022684  of kijk op http://www.deh-energie.nl

Tanklokaal Helvoirt: Clemens van Hulten, directeur,

T 06-20241099 of kijk op  http://www.tanklokaalhelvoirt.nl