Onze lokale partners

De herkomst en onze regio Onze regio heeft van oudsher een agrarische achtergrond. De gemeente Haaren bestaat uit vier dorpen met elk hun eigen specifieke identiteit en bijzondere karakter. Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt zijn in hun verscheidenheid alle vier echt Brabants te noemen, met die typisch Brabantse uitstraling van warmte en gezelligheid.

Bij een gemeentelijke herindeling in 1996 ontstond de nieuwe gemeente Haaren door samenvoeging van de gemeenten Esch, Haaren en Helvoirt. In 1997 kwam het dorp Biezenmortel daar bij.

Tezamen vormen de vier dorpen, op een oppervlakte van ruim 6000 hectare een groene buffer tussen de stedelijke driehoek Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

In de gemeente bevindt zich een groot aantal bos- en natuurgebieden, zoals een deel van het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, het Helvoirts Broek, het Brokkenbroek en landgoed Nemerlaer. In deze regio zijn de Duinboeren actief, kennen we verschillende ambachtelijke bakkers en slagers. Met trots op de goede samenwerking stellen wij hen graag aan u voor:

Bakkerij Coppens

image

Brood & banketbakkerij Peter & Monique Coppens staat in de Lindelaan te Helvoirt. In 1960 kwamen de eerste broden al op de plank. Na heel wat ambachtelijke jaren van Theo Coppens, namen Peter en Monique in 1990 de bakkerij over.

Slagerij Timmermans

image

Deze slagerij staat tegenover de St. Nicolaaskerk in Helvoirt, een cultureel erfgoed om trots op te zijn. Zij zijn een ambachtelijke slagerij en staan garant voor eerlijke producten.Zij kopen hun vlees in bij boeren uit de regio.

Cooperatie Duurzaam Energie Haaren

image

DEH wil inwoners en ondernemers uit de gemeente Haaren mobiliseren om gezamenlijk een coöperatie te vormen van bewuste mensen, die elkaar helpen om goede keuzes te maken t.a.v. duurzame energie.

Boerderijwinkel van Rijsewijk

image

Bij een bezoek aan de gezellige boerderijwinkel sta je versteld staan van het ruime assortiment. In onze winkel verkopen we vooral streekproducten van boeren die hart hebben voor hun omgeving en milieubewust telen.

Vers en gezond & duurzaam

Het assortiment van Tanklokaal Helvoirt bestaat uit verse, gezonde en duurzame producten. Voor het vlees, brood, zuivel groenten en fruit werken we samen met bijna 5 lokale ondernemers.

Wij kennen onze ondernemers. Wij weten dat zij een strenge normering hebben bij hun producten. Zij zijn allemaal huisgemaakt. Samen met hen ontwikkelen we onze producten. Deze ontwikkeling is een permanent verbeteringsproces. Wat goed is is naar de norm van gisteren kan beter met het nieuwe inzicht van vandaag. Een product krijgt een predicaat wanneer het voldoet aan deze normering, en wanneer de onze gasten het waarderen.

Dit proces van pionieren en onderzoeken en ontwikkelen is spannend en uitdagend, waar we vooral onze creativiteit en onze passie inzetten. Daarna starten we op en tackelen we de opstartproblemen. We gaan deze fase van trial an error niet uit de weg. Immers als je daar doorheen bent komt succes in beeld. Hard werken en volhouden is een belangrijke pijler voor onze innovatie.

We toetsen onze producten ook aan onze eigen normen en waarden. Het moet goed zijn voor een gezonde planeet, gezonde voeding en gezonde mensen. Het moet vers zijn, uit de regio, Natuurlijk past het eisenpakket niet op het aanbod. Dan zoeken we naar een alternatief, wat ten minste voldoet aan een onafhankelijk keurmerk zoals Fairtrade, EKO en Milieukeur, Erkend Streekproduct.Beter Leven Keurmerk enz.

Wij geloven in puurheid. Vers, rijk aan vitaminen en mineralen, het minimaliseren van toevoegingen, letten op suikers vetten en kunstmatige kleurstoffen. Transgene vetten worden vermeden. Letten op de gevolgen voor onze wereld. Dat de herkomst van het product bekend is, maar ook de impact op mens, dier en milieu. Het verhaal van het Tanklokaal is open, eerlijk en transparant.